Ballina Shëndet & Style Katër vitamina “mburojë” kundër sëmundjeve të dimrit

Katër vitamina “mburojë” kundër sëmundjeve të dimrit

Janë shfaqur viruse të dimrit. Ka disa mënyra për të mbrojtur veten dhe sigurisht që një dietë e duhur dhe e ekuilibruar është njëra prej tyre.

Marketing

Shumë studime kanë treguar se një dietë e pasur me vitamina të vlefshme është një nga shtyllat më të rëndësishme të forcimit të sistemit imunitar.

Disa vitamina, në fakt, mund të jenë një mburojë e fortë kundër viruseve dhe sëmundjeve të tjera të dimrit. Sipas hulumtimeve, vitaminat C, A dhe E si dhe acidi folik janë rojet e mbrojtjes së trupit tonë që parandalojnë hyrjen e pushtuesve patogjenë.

Me shume detaje:

Vitamina A 

Ju do të gjeni shumë vitaminë A në qumështore, mish, vezë dhe peshk. Kjo vitaminë e veçantë kontribuon në gjendjen e mirë të epitelit. Ky është indi që mbulon lëkurën dhe mukozën të cilat duhet të jenë në gjendje të mirë për të parandaluar hyrjen e pushtuesve patogjenë.

Vitaminë C

Vitamina C konsiderohet roje e trupit tonë kundër infeksioneve të frymëmarrjes. Për të përmbushur nevojat tuaja ditore mund të konsumoni një portokall ose portokall të sapo shtrydhur, kivi dhe piper. Marrja e vitaminës C forcon mbrojtjen, ndihmon në shërimin e plagëve dhe mbron nga infeksionet.

Acid folik

Ose perime me gjethe jeshile, fruta agrumesh, bishtajore dhe drithëra. Kërkimet kanë treguar se mungesa e tij prish rritjen e qelizave të bardha të gjakut që janë të nevojshme për mbrojtjen e trupit. Acidi folik është një vitaminë e kompleksit B që konsiderohet thelbësore sepse kontribuon në zhvillimin normal neurologjik të fetusit, në përmirësimin e qarkullimit të gjakut dhe formimin e qelizave të kuqe të gjakut dhe në rregullimin e një aminoacid, vlerat e larta të të cilit fajësohen për sëmundjen koronare të zemrës.

Vitamina E

Rëndësia e vitaminës E ka të bëjë me veprimin e saj antioksidues që mban membranat qelizore në gjendje të mirë dhe parandalon veprimin shkatërrues të radikaleve të lira. Për të marrë sasi të mjaftueshme të vitaminës E mund të hani bajame, arra pishe, arra, rrepkë dhe tahini. Sidoqoftë, burimi më i mirë i marrjes është vaji i ullirit ekstra i virgjër. Mjaftojnë 3-4 lugë në ditë.

Marketing
Exit mobile version