Ballina Shëndet & Style Këta dy faktorë ndikojnë në dhimbje të kokës

Këta dy faktorë ndikojnë në dhimbje të kokës

Sado që ju duket se kokëdhimbja ju vjen papritur, në fakt ajo mund të shkaktohet nga shumë faktorë, të cilët nganjëherë nuk i shihni të dëmshëm apo të rëndësishëm në jetën e përditshme.

Marketing

Më poshtë janë dy faktorë që ndikojnë dukshëm në kokëdhimbje.

Dehidratimi

Nuk mund të nënvlerësohet rëndëia e barashpeshës së ujit për trupin dhe gjendjen e mirë shëndetësore. Dehidratimi nuk shfaqet vetëm me etje, por edhe me rritje të paaftësië për tu përqendruar. Edhe pse ka shumë studime që përcaktojnë sasinë e ujit për njeriun, secili person duhet t’i kuptojë ndjenjat dhe nevojat e tij.

Mbipesha

Mbipesha nuk është problem që lidhet vetëm me pamjen e jashtme. Megjithatë, mbipesha është edhe shkaktar i zakonshëm i kokëdhimbjes. Shkencëtarët kanë zbuluar se gratë vuajnë nga kokëdhimbja për 35 për qind më shumë nëse kanë kilogramë shtesë.

Marketing
Exit mobile version