Këto janë numrat e listave për deputetë që mund të votoni më 8 maj

Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve (KSHZ) sot pasdite me short e ka përcaktuar renditjen e listave të kandidatëve për deputetë të partive dhe koalicioneve për zgjedhjet e 8 majit, përcjell INA.

Numri 1 është Koalicioni për Ardhmërinë Evropiane i udhëhequr nga LSDM,

Marketing

Numri 2 – Koalicioni “Maqedonia juaj” e udhëhequr nga VMRO-DPMNE,

Numri 3 – Koalicioni “Fuqishëm për Maqedoninë” i udhëhequr nga GROM,

Numri 4 – Koalicioni i partive shqiptare “Frontit Evropian”,

Numri 5 – E Majta,

Numri 6 – Koalicioni shqiptar “VLEN”,

Numri 7 – Lëvizja ZNAM – “Për Maqedoninë tonë”,

Numri 8 – Maqedonia e Bashkuar,

Numri 9 – Alternativa e re,

Numri 10 – Avaja,

Numri 11 – Lëvizja Qytetare Evropiane,

Numri 12 – Listat e treta e epokës së Maqedonisë/Listat e pavarura maqedonase,

Numër 13 – Partia juaj,

Numër 14 – Atdheu Maqedonia,

Numri 15 – E djathta,

Numri 16 – Demokratët dhe

Numri 17 – Partia e Punëtorëve.

Pas shortit, siç njoftoi kryetari i KSHZ-së, Aleksandar Dashtevski, do të përpilohet procesverbal dhe sipas nenit 69 paragrafi 2, lista e përcaktuar do të publikohet në shtypin ditor, jo më vonë se 23 ditë para ditës së caktuar. mbajtjen e zgjedhjeve. Zgjedhjet parlamentare do të mbahen më 8 maj, kur pritet të mbahet edhe raundi i dytë i zgjedhjeve presidenciale