Kjo është përbërja e mundshme e Qeverisë së re, TV 24 nxjerrë emra

Javën e parë të qershorit, gjegjësisht më së voni deri më 8 qershor, Hristijan Mickoski do ta marrë mandatin nga kryetarja e shtetit Goradana Siljanovska, konfirmojnë për  TV24 nga VMRO-DPMNE dhe koalicioni VLEN.

Marketing

Sipas marrëveshjes, zgjedhja e Qeverisë së re duhet të bëhet më së voni më 20 qershor, kur edhe do të marrë besimin në Kuvend.

Edhe pse negociatat me VLEN kanë përfunduar për poste ministrore dhe deputetësh, si dhe për sekretarët e shtetit dhe po mbarojnë edhe me ZNAM, plani i mazhorancës së re është që fillimisht të kalojë paketa e ligjeve me të cilën do të bëjnë disa nga kryetarët aktualë. të mund të bëhen ministra për të mos shkaktuar zgjedhje të reja të parakohshme, duke përfshirë Timço Mucunski dhe Arben Tarvari si pjesë e kabinetit të Hristijan Mickoski dhe Blerim Bexheti si pjesë e grupit parlamentar të BDI-së. Sipas informacioneve, ajo pako duhet të përfshijë riorganizimin e Qeverisë me përbërjen e re ministrore të planifikuar nga VMRO-DPMNE.

E ndërsa Micksoki ende peshon bashkëpunëtorët e tij më të ngushtë në VLEN, ministrat tashmë dihen. Sipas informacioneve të TV24 nga një zyrtar i lartë i “VLEN”, zëvendëskryeministër i parë dhe ministër i ekologjisë do të jetë Izet Mexhiti, zëvendëskryeministër për Integrime Evropiane përmendet Admirim Aliti nga Alternativa, Bujare Abazi nga ASH në postin e zëvendëskryeministres për qeverisje të mirë dhe luftë kundër korrupsionit, Arben Taravari rikthehet në Ministrinë e Shëndetësisë, Fatmir Limani në Çështjet sociale dhe kryetari i këshillit në Tetovë, Besar Durmishi, tek Ministria e re për Ekonomi dhe punë. Sipas të njëjtit zyrtar, në llogarinë e VLEN do të jenë edhe 7 zëvendësministra dhe 5 sekretarë shteti.

Në VMRO-DPMNE mbeten ministritë më të rëndësishme të MPB-së, MPJ-së, Bujqësisë, Transportit dhe Lidhjeve, Financave, Arsimit, Kulturës, Vetëqeverisjes Lokale, Bashkësive Etnike, Transformimit Digjital, dy prej të cilave do të shkojë në partinë e Stoiljkoviçit dhe në Partinë Socialiste. Pozitë ministrore do të ketë për bashkëpunëtorët më të afërt të Hristian Mickoskit si: Alekdsandar Nikolovski, Vlado Misajlovski, Gordana Dimitrovska Koçovska, Timço Mucunski, ndërsa Mickoski pritet të mos shkarkojë Pançe Toshkovskin, Stefan Andoniv, Cvetan Tripunovskin.

Nga torta e qeverisë, dy ministri do të bien në duart e Maksim Dimitrievskit, si dhe ministria e administratës nëse bëhet riorganizimi i qeverisë. Lideri i ZNAM vetëm shkurt thotë se parimet ende janë duke u negociuar.

Sipas informacioneve të TV 24, paralelisht me negociatat e qeverisë, Mickoski po negocion edhe me partnerët më të vegjël nga fronti i Ali Ahmetit për të rritur shumicën dhe për të arritur në 80./TV24

Marketing