Kjo është politikania e parë kroate e krijuar nga Inteligjenca Artificiale

Në prag të zgjedhjeve në Kroaci, të cilat do të mbahen më 17 prill 2024, në periudhën parazgjedhore u shfaq politikane e re.

Marketing

Partia politike Ne mundemi, të hënën, prezantoi Nitkolinën, politikanen e parë kroate të krijuar nga inteligjenca artificiale.

Gjatë rrugës ata kanë prezantuar edhe kodin e tyre të komunikimit Politik në rrjetet cociale në fushatën zgjedhore. Ajo ka një profil edhe në Instagram.

Sipas krijuesve të saj nga partia Ne mundemi!, politikania e parë femër kroate u krijua nga inteligjenca artificiale. Është krijuar, thonë ata, për të luftuar lajmet dhe informacionet e rreme gjatë kësaj fushate zgjedhore.

Marketing