Kjo linjë ajrore peshon pasagjerët para fluturimit, ja cila është arsyeja

Air New Zealand po peshon pasagjerët përpara se të hipin në fluturimet ndërkombëtare, si pjesë e një sondazhi për të përcaktuar peshën mesatare të pasagjerëve.

Marketing

Pesha do të regjistrohet në mënyrë anonime në një bazë të dhënash, por nuk do të jetë e dukshme për stafin e linjës ajrore ose pasagjerët e tjerë, tha firma.

Air New Zealand tha se njohja e peshës mesatare të pasagjerëve do të përmirësonte efikasitetin e karburantit në të ardhmen.

Pjesëmarrja në sondazh është vullnetare, shtoi linja ajrore.

Linja ajrore më parë peshonte pasagjerët vendas në Zelandën e Re në 2021.

“Tani që udhëtimet ndërkombëtare janë rikthyer dhe funksionojnë, është koha që fluturuesit ndërkombëtarë të peshojnë,” tha linja ajrore në një deklaratë për shtyp.

Përpara pandemisë, linja ajrore fluturonte më shumë se 17 milionë pasagjerë çdo vit, me 3,400 fluturime në javë.

Zëdhënësi i linjës ajrore Alastair James shpjegoi në një video, të dish peshën e gjithçkaje që shkon në avionin e tij është një “kërkesë rregullative”.

“Ne e dimë se shkelja në peshore mund të jetë e frikshme. Ne duam të sigurojmë klientët tanë se nuk ka asnjë shfaqje të dukshme askund,” tha zoti James. “Duke peshuar, ju do të na ndihmoni të fluturojmë në mënyrë të sigurt dhe efikase çdo herë.”

Air New Zealand do t’u kërkojë më shumë se 10,000 klientëve që udhëtojnë në rrjetin e saj ndërkombëtar që të marrin pjesë në sondazh.

Pasagjerët do të peshohen në portat e disa fluturimeve që nisen nga Aeroporti Ndërkombëtar i Auckland midis 29 majit dhe 2 korrikut.

Linja ajrore tha se gjithçka që shkon në aeroplanin e saj – nga ngarkesat dhe ushqimet në bord deri te bagazhet në bagazh – peshohet dhe se për klientët, ekuipazhin dhe çantat e kabinës ajo përdori peshat mesatare bazuar në të dhënat e anketës.

Air New Zealand është transportuesi kombëtar i vendit dhe ka 104 avionë operativë.