Konfirmoi Daçiq, kemi siguruar listën sekrete të Prishtinës; Ata janë paralajmëruar

Ministri i Punëve të Jashtme serbe, Ivica Daçiq ka konfirmuar se Serbia ka njohuri për një dokument sekret që Prishtina e ka – listën e 24 vendeve që duhet të presin për të ndryshuar qëndrimet për pavarësinë e Kosovës.

Marketing

Gjithashtu, Prishtina planifikon të ushtrojë presion mbi këto vende në mënyrë që të fitojë anëtarësimin në organizata të caktuara ndërkombëtare dhe ka gjithashtu një listë të vendeve të ngarkuara për zbatimin e këtij presioni, raporton Arbresh.info.

Tanjug raporton se “Telegrafi serb” ka njoftuar se vendet që duhet të ushtrojnë presion janë përzgjedhur për ndikim dhe afërsi me ata që kanë nevojë të “disiplinojnë”. Është pohuar se në listën e atyre që punojnë për Prishtinën janë Austria, SHBA, Gjermania, Italia, Franca, Britania e Madhe dhe të tjera, në anën tjetër, janë duke u shenjëstruar Armenia, Algjeria, Bolivia, Egjipti, Xhamajka, Meksika, Nepali, Sllovakia, Tunizi, Zambia dhe vende të tjera.

Ministri i Punëve të Jashtme i Serbisë, Ivica Daçiq tha më pas se lista përfshinte të gjitha vendet në listën e atyre që duhet të ushtrojnë presion ndaj të tjerëve për t’u paralajmëruar për t’u kujdesur për atë që po bëjnë. “Ne kemi tërhequr vëmendjen në të gjitha vendet se ky është një problem në marrëdhëniet tona dhe ne monitorojmë gjithçka me kujdes”, tha Daciq.

Marketing