KTM vë gjysmë miliardë euro në zhvillimin e motoçikletave elektrike

Paratë do të përdoren për zhvillimin e sistemeve elektrike të vozitjes dhe sistemeve inteligjente të trafikut.
Prodhuesi motor KTM në pesë vitet e ardhshme do të investojë gjysmë miliardë euro në zhvillimin e motoçikletat të lehta elektrike. Për këtë, ajo do të marrë një kredi prej 120 milionë euro nga Banka Evropiane e Investimeve (EIB) të garantuar nga Fondi Evropian për Investimeve Strategjike (EFSI), i ashtuquajturi fondi Juncker.

Marketing

Qëllimi kryesor i KTM-së është të promovojë kërkimin dhe zhvillimin në fushat e sistemeve elektrike të vozitjes , sistemeve bashkëpunuese të transportit inteligjent (C-ITS) dhe ndërtimit të lehtë. Fondet gjithashtu do të kanalizohen në masa kërkimore, zhvillimi dhe inovacioni ( RDI ) për materialet dhe teknologjitë e zgjuara për motoçikleta, si dhe konceptet e ardhshme të mobilitetit urban. Projektet janë planifikuar për periudhën 2018-2020 dhe do të zbatohen kryesisht në Mattighofen , njoftoi EIB në një njoftim për shtyp të martën.

EIB, e themeluar në vitin 1957, është pothuajse dyfishi i madhësisë së Bankës Botërore (totali i aseteve: vetëm 600 miliardë euro, rezerva: 40 miliardë euro) dhe nuk njeh probleme financiare.