Ky është rreziku i mëngjesit me drithëra dhe qumësht

SONY DSC

Mëngjesi është vakti kryesor i ditës, i cili nuk duhet kapërcyer asnjëherë, por duhet treguar kujdes lidhur me atë që konsumohet.

Marketing

Edhe ato ushqime që duken të lehta dhe të shëndetshme, mund të fshehin dëme që nuk i dinim për shëndetin, duke shkaktuar për shembull, rritje të ndjeshme të sheqerit në gjak.
Alarmi vjen nga një studim amerikan i Stanford University School of Medicine, i cili ka ndjekur për dy javë një kampion prej 57 personash, që të gjithë në gjendje të mirë shëndetësore, duke monitoruar vazhdimisht nivelin e tyre të glukozës.

Më konkretisht studiuesit monitoruan tre lloje të ndryshme mëngjesesh, qumësht me cornflakes (drithëra), një sanduiçh me gjalpë dhe një çokollatë me proteina.
Rezultatet ishin befasuese, 80% e pjesëmarrësve patën një rritje të ndjeshme të glicemisë, pasi kishin ngrënë mëngjes me drithëra dhe qumësht, shkruan noa.al.

Sipas Michael Snyder, profesor i gjenetikës në Stanford dhe autor kryesor i studimit, ka shumë persona që kanë ngritje të ndjeshme të nivelit të glukozës dhe as që e dinë.

Marketing