Lexoni zhgënjimin i punëtorit që shkoi për të punuar në Gjerman: Shtëpia ishte si rrënoi, banonim 50 veta

Dhjetë mijëra njerëz nga Ballkani Perëndimor punojnë në të zezë në Gjermani , ashtu sic punojne pothuajse ne te gjitha vendet e zhvilluara te europes .

Marketing

Në shumë raste kushtet e punës janë të vështira. Shpesh ata mbeten edhe pa para. Industria mashtruese e “ndërmjetësve” lulëzon. Oferta e punës që iu bë Dino Mehiçit tingëllonte shumë joshëse.

Ai duhej të paguante vetëm 200 euro për dhomën nëpërmjet një transferte bankare, dhe duhej të shkonte në Gjermani me shpenzimet e veta.Atje, në fshatin Spiegelau të Bavarisë, e priste një vizë pune dhe një vend pune në sektorin e teknologjisë informative.

I riu nga Bosnja nuk u mendua dy herë dhe u nis për Bavari.Por realiteti ishte krejt ndryshe. Shtëpia ku do të banonte ai ishte një rrënojë, veç tij aty banonin edhe 50 punëtorë të tjerë nga Bosnja, Serbia dhe Kroacia.

Shtrati i fjetjes në dhomën e mbushur cyt më cyt kushtonte jo më 200, por 500 euro. Vendi i punës nuk ekzistonte fare. Dino kishte frikë se do të përfundonte si punëtor ilegal në ndërtimtari. Kur “ndërmjetësi” i kërkoi edhe pasaportën, ai vendosi të kthehej menjëherë në Bosnjë. Ju lutemi na ndihmoni qe te mirmbajme faqen vetem duke shtypur mbi (Foton) e cila ndodhet direkt pas perfundimit te fjalise . Faleminderit per mbeshtetjen SHQIPE .