Liderja e organizatës raciste në Gjermani dënohet me burgim të përjetshëm

Liderja e organizatës raciste Ilegaliteti Nacionalsocialist (NSU), Beate Zscaepe në Gjermani u dënua me burg të përjetshëm për 10 vrasje të ndryshme.

Marketing

Liderja e organizatës raciste Ilegaliteti Nacionalsocialist (NSU), Beate Zscaepe në Gjermani u dënua me burgim të përjetshëm për 10 vrasje të ndryshme.

Rikujtojmë se organizata raciste neonaziste, Ilegaliteti Nacionalsocialist (NSU), ka vrarë në Gjermani 10 persona, mes të cilëve 8 turq.

I cilësuar ndryshe edhe si grupi neonazist, NSU është akuzuar për vrasjen e tetë emigrantëve turq, një shtetasi grek dhe një policeje gjermane në mes viteve 2000 dhe 2007. Të gjitha vrasjet ishin të pazgjidhura për një kohë të gjatë.