Ligjet me dy të tretën e shumicës që Ivanovi nuk i ka nënshkruar do të presin firmën e presidenti të ri

Ligjet për të cilat presidenti Gjorge Ivanov i ka kthyer në Kuvend dhe dje ishin miratuar sërish, do të dërgohen tek shefi i ri i vendit, por nëse sërish nuk nënshkruhen, do të caktohet seancë e re e Kuvendit në një afat prej 30 ditësh nga miratimi i tyre, paralajmëroi sot kryetari i Kuvendit të Dhomës Ligjvënëse Talat Xhaferi.

Marketing

Për ligjet, të cilat Ivanovi i ka kthyer, dhe nevojitet dy e treta e shumicës seancë do të mbahet pas 6 majit kur edhe pritet që të zgjidhjet presidenti i ri.

Përndryshe, lidhur me ligjet e reformave, Xhaferi tha se nuk ka pengesë formale që Kuvendi të mbajë mbledhje në kohën e fushatës zgjedhore, por praktika e deritanishme ka treguar se seancat janë keqpërdorur në funksion të fushatave zgjedhore dhe prandaj nuk do të caktohet seanca gjatë procesit zgjedhor.

Ai konsideron edhe se nuk ka nevojë që të shpejtohet dhe se ka hapësirë edhe gjatë majit ato të miratohen, sepse Raporti për vendin KE-ja do ta publikojë më vonë për shkak të zgjedhjeve evropiane parlamentare.