Lojtarët që janë të përjashtuar deri më tani me nga një ndeshje në Euro 2024 shkaku i kartonëve

Edhe gjatë një festivali futbolli siç është Kampionati Evropian, duhet të ketë rregulla. Mes ndeshjeve pulsuese dhe golave ​​që të lënë pa frymë, gjyqtarët janë aty për të siguruar që ligjet e lojës të respektohen.

Marketing

Ndëshkimi që vjen nga grumbullimi i kartonëve të verdhë dhe të kuq mund të përcaktojë një kompeticion ku asnjë ekip nuk luan më shumë se shtatë ndeshje.

Çdo lojtar që fiton një karton të verdhë në dy ndeshje të veçanta do të suspendohet për ndeshjen e ardhshme të kombëtares së tyre në Euro 2024.

Një karton i kuq direkt – ose dy të verdhë në të njëjtën ndeshje – gjithashtu fiton një ndalim me një ndeshje, megjithëse UEFA mund ta përmirësojë këtë dënim në varësi të ashpërsisë së shkeljes.

Për të shmangur humbjen e ndonjë lojtari në finale për shkak të grumbullimit të dy kartonëve të verdhë, UEFA fshin listën pas çerekfinaleve.

Ja një vështrim më i afërt i çdo lojtari të suspenduar deri më tani për ndeshjet e ardhshme.

Marketing