Ballina Lajme Maqedoni LSDM do të zgjedhë kryetarin e ri në qershor

LSDM do të zgjedhë kryetarin e ri në qershor

LSDM do të zgjedhë kryetarin e ri në qershor. Zgjedhjet e brendshme partiake do t’i mbajë Komisioni Qendror i Zgjedhjeve, pas dorëheqjes që Dimitar Kovaçevski e dorëzoi në seancën e mbrëmshme të Bordit Ekzekutiv.

Marketing

Në ditët në vijim do të formohen grupet e punës “për regjistrimin e anëtarëve aktiv për votim në zgjedhje të drejtpërdrejta”.

Sipas Statutit të partisë, është e nevojshme të bëhet një listë zgjedhore me emrat e të gjithë anëtarëve që kanë të drejtë vote për kryesinë e re. Kandidati presidencial duhet të fitojë shumicën e numrit të përgjithshëm të anëtarëve që votuan. Nëse kjo nuk ndodh, ai shkon në një rrethinë e dytë me dy kandidatët e parë dhe fiton ai që ka më shumë vota.

Në garë pritet të marrin pjesë Jovan Despotovski, Petre Shilegov, Venko Filipçe, Sllavjanka Petrovska, Stefan Bogoev dhe të tjerë.

Zgjedhjeve do t’i paraprijë një kongres i përgjegjshëm. Aty duhen analizuar rezultatet më të këqija të zgjedhjeve në historinë e partisë: 154 mijë vota dhe vetëm 18 deputetë.

Marketing
Exit mobile version