LSDM e VMRO përplasen për “Wizz Air”

Pezullimi i përkohshëm i linjave ajrore nga Shkupi drejt Barcelonës dhe nga Ohri në Londër nga linja ajrore Vizz Air shkaktoi një seri akuzash midis qeverisë dhe opozitës. VMRO-DPMNE beson se qasja joprofesionale e kabinetit të Zaevit ka kontribuar që qytetarët nga kjo vjeshtë të përshëndeten me biletat e lira ajrore. Ata pyesin nëse me tenderin e anuluar, ku mori pjesë vetëm “Vizz Air”, po kryhet presion mbi kompaninë.

Marketing

Qesharak është justifikimi i Sugareskit se tenderi ishte ndërprerë pasi mbi zarfet në të cilat ishte dokumentacioni i tenderit nuk ishte shënuar emri i plotë dhe adresa e Wizz Air. Imagjinoni se ky është justifikimi i qeverisë për një kompani serioze si Wizz Air, e cila në vit transporton më shumë se 1 milion pasagjerë në Republikën e Maqedonisë – tha Dime Arsovski – VMRO-DPMNE.

Ndaj akuzave menjëherë reagoi ministri përkatës. Ai thotë se veprimet kriminale në institucionin me të cilin udhëheq ai , kanë përfunduar me ndërrimin e pushtetit.

Ka ligje dhe procedura në Maqedoni dhe ata duhet të respektohen deri në pikën dhe presjet e fundit pa përjashtim. Unë punoj kështu dhe nuk ka fuqi për të bërë që unë të bëj ndryshe. Unë nuk jam as më shumë e as më pak i orientuar në biznes dhe as nuk kam ndërmend të ndërtoj marrëdhënie personale me operatorët ekonomikë që marrin pjesë në thirrjet publike të shpallura nga Ministria e Transportit dhe lidhjeve – deklaroi Goran Sugarevski, ministër për transport dhe lidhje.

Përndryshe, Vizz Air vendosi që nga mesi i tetorit ti ndërpresë fluturimet për Barcelonë nga aeroporti i Shkupit dhe për Londër nga aeroporti i Ohrit. Ky vendim u mor vetëm një javë pasi qeveria e anuloi tenderin e ndihmës shtetërore për linjat që ofrojnë linja ajrore të lira. Shpjegimi ishte se Vizz Air, edhe pse e vetmja kompani që ishte në lojë për fondet buxhetore nuk paraqiti dokumentacionin e plotë.

Nga Vizz Air dje njoftuan se bëhet fjalë për anulim të përkohshëm, apo për shkak të jorentabilitetit, këto dy linja nuk do të funksionojnë vetëm gjatë periudhës së dimrit dhe do të kthehen me orarin e verës, në vitin 2019.

Marketing