Mariçiq: Pas pushimeve verore do të intensifikohet fushata për referendumin

Pas pushimeve verore fushata do të intensifikohet dhe do të përdoren të gjitha metodat në dispozicion, në përputhje me Ligjin për referendum dhe interesin e definuar publik, theksoi Bojan Mariçiq, këshilltar special për integrimet euro-atlantike në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë.

Marketing

“Qëllimi i fushatës do të jetë t’i informojë qytetarët për Marrëveshjen, megjithatë edhe për përfitimet nga anëtarësimi në Bashkimin Evropian dhe në NATO, siç tregon edhe çështja e referendumit”, tha Mariçiq në intervistën për televizionin Kanal 5.

Theksoi se fushata do të jetë promovuese dhe informative, me qëllim që publiku të informohet saktë dhe qytetarët të din informacionet e sakta edhe për Marrëveshje dhe për përfitimet nga BE dhe NATO.

“Bindja e qytetarëve do të jetë kryesisht se duhet të dalin të votojnë sepse kjo është zëri i qytetarëve. Referendumi është zëri më i lartë i qytetarëve dhe e drejtë e lartë demokratike dhe të gjithë ata, të cilët, janë të interesuar për zgjidhje të kontestit midis Maqedonisë dhe Greqisë dhe për ardhmërinë e Maqedonisë në BE dhe NATO duhet të dalin dhe të votojnë”, tha Mariçiq.

Marketing