Marrëveshja për Qeverinë e re të RMV-së shumë afër, Kuvendi caktoi seancën konstituive për të martën

Bisedimet për formimin e qeverisë së re janë ende në vazhdim. Bëhet e ditur se së shpejti mund të bëhet e ditur se është arritur një marrëveshje përfundimtare qeveritare.

Marketing

Mediat tashmë po publikojnë informacione jozyrtare për ndarjen e portofoleve dhe për kryetarin e ri të mundshëm të Kuvendit, ku të martën më 28 maj është caktuar seanca konstituive e përbërjes së re parlamentare. Në përbërjen e re parlamentare, koalicioni “Maqedonia juaj” – VMRO-DPMNE ka 58 deputetë, koalicioni Për një të ardhme evropiane të udhëhequr nga LSDM do të ketë 18 deputetë, koalicioni i Frontit Evropian të udhëhequr nga BDI do të ketë 18 deputetë, VLEN 14, dhe e Majta dhe ZNAM nga gjashtë deputetë.
Nënkryetari i VMRO-DPMNE-së Timço Mucunski, i cili është pjesë e grupit punues të VMRO-DPMNE-së për negociatat për qeverinë e re, mbrëmë ka njoftuar se palët janë afër marrëveshjes përfundimtare me VLEN, por nuk ka dhënë detaje. Sipas tij, është e mundur të arrihet dhe po punohet që të kemi një shumicë prej dy të tretash për temat kyçe.