Me riorganizimin e Kombinatit të Duhanit në Prilep vullnetarisht largohen 222 punonjës

Nga kampionati i Duhanit në Prilep, 222 punonjës do të largohen vullnetarisht, me pagat e ofruara për ta, njoftoi sot kompania.

Marketing

Sipas menaxhmentit të fabrikës, numri i të paraqiturve ishte i madh dhe largimi vullnetar nga kompania u zhvillua në bashkëpunim me Organizatën sindikale dhe ishte transparent. Me këtë përfundon edhe faza e fundit e riorganizimit të kompanisë, me të cilën pritet që të rritet efikasiteti i punës.

Siç njofton kompania, fabrika e duhanit në vitet e fundit ka punuar intensivisht në transformimin dhe kështu ka rezultate pozitive. Tashmë sot Kombinat nuk ka borxhe ndaj institucioneve shtetërore dhe me kohë paguan detyrimet ndaj partnerëve të biznesit dhe bankave.

Sipas Ministrit të Ekonomisë Kreshnik Bekteshi, është mirë që Kombinati i Duhanit në Prilep, i cili për dekada ka qenë një kompani në humbje dhe si rrjedhojë një nga problemet më të këqija të shtetit, përfundimisht është stabilizuar.

“Si një qeveri ne jemi të kënaqur që një kapacitet kaq i rëndësishëm industrial në vend, veçanërisht për rajonin e Pellagonisë, më në fund po fillon të punojë në fitim, për t’u modernizuar dhe zgjeruar prodhimin dhe është në rrugën e duhur për t’u bërë një kompani moderne dhe e suksesshme. Si qeveri, ne kujdesemi për prodhimin e duhanit, sepse duhani është me rëndësi të jashtëzakonshme për shtetin. Ne kemi një hyrje të madhe valutore dhe prej tij jetojnë 23,000 familje në Maqedoni”, tha Bekteshi.

Në njoftim theksohet se Kombinat i Duhanit në Prilep shënon vite pozitive pas partneritetit strategjik me “Filip Moris”.

“Me procesin e ristrukturimit, si dhe me modernizimin e ndihmuar nga gjigandi global i duhanit, me përmirësimin e cilësisë së produkteve dhe portofolit të zgjeruar në përputhje me nevojat e konsumatorëve, kompania e duhanit e përmirësoi efikasitetin dhe stabilitetin financiar të kompanisë”, thuhet në njoftimin për shtyp të kësaj kompanie.

Marketing