Mickoski: Qytetarët të vendosin vet nëse duan të votojnë

Marrëveshja për ndryshimin e emrit është i dëmshëm dhe duhet të hidhet poshtë. Ajo është kundër interesave kombëtare dhe shtetit të Maqedonisë. Ajo është “mish i egër” i futur në organizëm të shëndoshë që na mbyt dhe do të na tërheq pas nëse nuk kundërshtojmë, theksoi lideri i VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski në fjalimin para pjesëmarrësve të marshit protestues që partia opozitare e ka organizuar sot në Ohër.

Marketing

Lideri i partisë para simpatizantëve dhe mbështetësve të VMRO-DPMNE-së përkujtoi se disa momente historike, në të cilat bashkësia ndërkombëtare ka premtuar një të ardhme më të mirë për vendim përmes pranimit të lëshimeve si referenca e përkohshme, ndryshimi i flamurit, Kushtetuta, Marrëveshja e Ohrit, riorganizimi territorial.

“Pranuam gjithçka që kërkuan na ne, edhe në vitet e 90-ta. edhe në vitin 2001 edhe në vitin 2004. Tani ta mbledhim guxim, për ta ndryshuar qasjen dhe kjo që tani po na ofrohet të mos e pranojmë, sepse është kundër interesave tona, kundër asaj që na e kanë lënë paraardhësit tanë. Sepse kjo është marrëveshje për ndryshimin tonë personal”, tha, mes tjerash Mickoski.

Ai i paralajmëroi qytetarët e vendit se nëse kalon kjo që tani po ofrohet, siç tha, “marrëveshjen e pranuar humbet identiteti kombëtar dhe njëherit jepen frena në duart e Greqisë për ta bllokuar rrugën evropiane të Maqedonisë kur të dojë dhe si të dojë”.

Lideri opozitar i theksoi dispozitat ligjore sipas të cilave për suksesin e referendumit të ardhshëm është e nevojshëm jehonë nga më shumë se 900 mijë votues nga të cilët gjysma ta mbështesin marrëveshjen, ndërsa drejtoi edhe kritika serioze ndaj pushtetit aktual të kryesuar nga kryeministri Zoran Zaev.

Marketing