Mitchell: SHBA ka luajtur rol udhëheqës në zgjidhjen e kontestit në mes Greqisë dhe Maqedonisë

Uashingtoni mbështetur përpjekjet për marrëveshjen në mes Greqisë dhe ish-Republikës Jugosllave të Maqedonisë, për kontestin shumë vjeçar për emrin dhe e ka ndërprerë ndikimin rus në rajon, tha sot ndihmës sekretari për çështje evropiane dhe çështje euroaziatike, Wess Mitchell.

Marketing

“Ne bëjmë përpjekje të veçanta në vendet të cilët janë në kufijt e Evropës dhe se janë më të ndjeshme ndaj presioni gjeopolitik rus”, tha Mitchell.

“Në Ballkan, diplomacia amerikane kanë luajtur rol udhëheqës në zgjidhjen e kontestit të emrit në mes Greqisë dhe Maqedonisë”, tha ai për marrëveshjen e qershorit, duk shtuar se “diplomacia amerikane angazhohet edhe me Serbinë dhe Kosovës “të shtyjë dialogun e BE-së”.

Marketing