Mungesa e gjumit bën që truri juaj ta hajë vetveten

Duket e pamundur, por është shumë e vërtetë!

Marketing

Mungesa e gjumit mund të shkaktojë që një pjesë e trurit tuaj të hahet nga qelizat tjera të trurit. Ky është përfundimi që ka dalur nga një studim në Universitetin Politeknik Marche në Itali.

Actrocitet janë qeliza në tru që pastrojnë qelizat dhe mbeturinat e konsumuara.

Shkencëtarët që studiuan trurin e minjëve zbuluan se këto qeliza ishin më aktive kur kafshët ishin privuar nga gjumi, duke shkatërruar më shumë lidhjet e trurit.

Marketing