Në Qeveri takim Zaev – Cipras

Në Qeveri në vijim e sipër janë bisedat e kryeministrit Zoran Zaev dhe kryeministrit grek Aleksis Cipras i cili sot po qëndron për vizitë zyrtare në Republikën e Maqedonisë së Veriut.

Marketing

Cipras paraprakisht u prit para Qeverisë nga kryeministri Zoran Zaev dhe ministrat qeveritarë. Për shkak të vonesës së aeroplanit me të cilin arritën Ciprasi dhe dhjetë ministra të cilët e shoqërojnë, ceremonia e pritjes është shkurtuar.

Vizitën zyrtare të Ciprasit në Maqedoninë e Veriut, e para e një kryeministri grek, e ndjekin 100 gazetarë të akredituar, prej të cilëve rreth 40 nga Greqia.

Vizita e Ciprasit e cila nga mediat dhe analistët e dy vendeve vlerësohet si historike do të transmetohet drejtpërdrejtë nga televizionet kombëtare të Greqisë dhe Maqedonisë së Veriut, përfshirë arritjen në aeroport, pritjen solemne para Qeverisë, seancën ndërqeveritare, pres konferencën e përbashkët të kryeministrave dhe forumin e biznesit.

Pas takimit tet-a-tet bisedimet Zaev- Cipras dhe takimi ndërqeveritar, dy kryeministrat do të mbajnë pres konferencë të përbashkët.

Kryeministri grek do të ketë takim edhe me kryetarin e Kuvendit, Talat Xhaferi.

Pasdite do të mbahet Forum biznesi në të cilin fjalime do të mbajnë dy kryeministrat.

Në delegacionin që do ta shoqërojë Ciprasin gjatë vizitës në Shkup, krahas ministrave të Qeverisë, janë edhe më shumë se njëqind përfaqësues të kompanive të mëdha dhe të mesme të interesuara për investime në vend.