Në SHBA, 67 milion njerëz nuk flasin anglisht në shtëpi

Një rekord prej 67 milion njerëz që jetojnë në Shtetet e Bashkuara nuk flasin anglisht në shtëpi, ka zbuluar një studim i ri, që përbën pak më shumë se një të pestën e popullsisë.

Marketing

Studimi u krye nga Qendra e Studimeve të Emigracionit dhe u publikua të mërkurën. Ajo bazohet në të dhënat e reja të Byrosë së Regjistrimit të Popullsisë për vitin 2017.

Kalifornia ka deri më tani numrin më të madh të folësve jo-anglisht për shtet, me 16.5 milion njerëz (44 për qind e popullsisë së saj) duke favorizuar gjuhët e tjera.

Texasi ka përqindjen e dytë më të lartë prej 36 për qind, e ndjekur nga New Mexico, New Jersey dhe Nevada.

Në pesë qytetet kryesore të vendit, numri është veçanërisht i lartë.

Në New York City dhe Houston, shifra është 49 për qind. Në Los Angeles, ajo është 59 për qind, 36 për qind në Çikago dhe 38 për qind në Phoenix.

Përqindja më e lartë për qytetin e çdo vendi në vend është në Hialeah, Florida, ku 95 për qind e popullsisë nuk flasin anglisht.

Marketing