Nesër seanca për shkarkimin e drejtorit të BSP-së

Ministri i Brendshëm Oliver Spasovski nesër në mbledhje qeveritare do të paraqesë iniciativë për shkarkimin e drejtorit të Byrosë për Siguri Publike (BSP) Lazo Velkovski.

Marketing

Sipas procedurës, para fillimit të seancës qeveritare, duhet të takohet komisioni kadrovik, ku harmonizohet qëndrimi për ndryshimet eventuale. Kryetar është nismëtari i shkarkimit të Velkovskit – Ministri Spasovski.

Përveç tij, anëtarët e Komisionit janë zëvendëskryeministrat Koço Angjushev dhe Hazbi Lika, ministri i mjedisit Sadulla Duraku dhe ai i shëndetësisë Venko Filipce. Por, jozyrtarisht, shkarkimi i Velkovskit do të ngritët gjatë seancës. Kryeministri Zaev theksoi se Velkovski është një profesionist i vërtetë dhe bashkëpunëtor i tij i ngushtë, por sipas Zaevit është bërë gabim dhe duhet të mbahet përgjegjësia.

Ka të bëjë me mbajtjen e përgjegjësisë atë që qytetarët e kërkojnë nga politikanët, bartësit e funksioneve publike, etj. Sigurisht unë besoj se ai do të mbetet një faktor i rëndësishëm në Ministrinë e Brendshme, sepse është i rëndësishëm me përvojën e tij dhe është ndihmë për shtetin dhe shteti duhet të vazhdojë të përdorë përvojën e tij në punë ” tha Zoran Zaev, Kryeministër i Republikës së Maqedonisë.

MPB pas 4 ditësh nga skandali, e njoftoi publikun se Velkovski në Ilinden, me një urdhër, por pa një vendim, dërgoi vajzën e tij në Greqi me një makinë të policisë. Nëse qeveria vendos të pranojë propozimin e Spasovskit, sipas Zaevit, do të duhet kohë për të shqyrtuar zgjidhjet e mundshme për pasardhësin e tij.

Jozyrtarisht, në publik si kandidatë përmenden Mile Zeçeviq, ish-drejtor i DSK-së dhe këshilltar i tanishëm i jashtëm i kryeministrit, Sasho Tasevski, i cili është shef i Departamentit të sigurisë, që njihet gjerësisht si Drejtoria e Gjashtë, si dhe pjesëtari shumëvjeçar në Ministrinë e Brendshme, Kiril Mitiq.

Marketing