Nga goditja e uraganit Florens 17 të vdekur, Uillmingtoni është shkëputur

epa07017036 A handout photo made available by the US Army National Guard on 13 September 2018 shows South Carolina National Guard Soldiers from B Battery, 1st of the 178th Field Artillery working with South Carolina Highway Patrol officers at a traffic control point in Conway, South Carolina, USA, 11 September 2018, during the lane reversal of Highway 501 in support of the Myrtle Beach area evacuation to safeguard the citizens of the state in advance of Hurricane Florence. Approximately 2,000 Soldiers and Airmen have been mobilized to prepare, respond and participate in recovery efforts for Hurricane Florence, a Category 4 storm, with a projected path to make landfall along the Carolinas and east coast. EPA-EFE/US ARMY NATIONAL GUARD/SSGT ERICA KNIGHT HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Uragani Florens që i goditi shtetet Karolina Veriore dhe Jugore, si dhe Virxhinia, deri më tani mori 17 jetë, lajmëruan mediumet amerikane.

Marketing

Mbi 640 mijë banorë janë pa rrymë. Qyteti Uillmington në Karolinën Veriore tërësisht është shkëputur nga bota për shkak të vërshimeve, ndërsa personat zyrtarë kërkuan ndihmë nga policia dhe nga garda nacionale. Rrugët drejt qytetit jaë të pakalueshme. Uillmingtoni ka 120 mijë banorë.

Uragani u dobësua deri në nivel të stuhisë tropike, por mbetet rreziku nga vërshimet për shkak të nivelit të rritur të ujërave të lumenjve.

Mediumet amerikane lajmërojnë se në ditët në vijim janë të mundshme vërshime më të mëdha në historinë e Karolinës Veriore. Në qytetet Nju Bern dhe Xheksonuill nga vërshimet janë shpëtuar mbi 900 njerëz. Dëmi potencial kap vlerat prej dhjetë deri 60 miliardë dollarë.

Marketing