Niset për në Meke grupi i parë i haxhinjëve nga Maqedonia e Veriut

Sot më 15.06.2023 filloi shkuarja e haxhinjëve të Bashkësisë fetare islame të Maqedonisë së Veriut për në vendet e shenjta për kryejen e Kushtit të Pestë islam – Haxhit. Nisja u bë në mënyrën më të mirë dhe më precize, thone nga BFI.

Marketing

Sipas programit të Komisionit qëndror të Haxhit 2023 të BFI të parët udhtojnë haxhinjtë e Myftinisë së Tetovës – aeroplani i parë.

Reisul Ulema H.Hfz. Shaqir ef. Fetahu shprehi urime të përzemërta të gjithë haxhinjëve dhe uroj nismën e mbarë të grupit të parë nga Myftinia e Tetovës.

“Shpreh mirënjohje komisionit republikan si dhe komisioneve lokale për përgatitjen e të gjithë dokumentacionit të paraparë për udhëtim të rehatshëm, peitje dhe menaxhimit të stafit udhëheqë të Aeroportit ndërkombëtar të Shkupit, ndërsa Qeverisë dhe Ministrisë së punëve të brendshme për heqjen e vizave dalse, që ishte një lehtësim shum i madhë për BFI e RMV dhe Muftinitë e saja. Gjithsej nga BFI numri i sivjemë është 2030 haxhinjë dhe do të udhtojnë në vendet e shenjta me 11 aeroplanë. Urime dhe Zoti i bekoftë”, uron Shaqiri.