Njihuni me rrjetin e tuneleve naziste të viteve 30′ (VIDEO

Rreth 321 kilometra larg Berlinit, një rrjet tunelesh nëntokësore të dizajnuara për të mbrojtur Adolf Hitlerin, është i fshehur në një fshat polak.

Marketing

Me emrin “Regenwurmlager”, ose Camp Earthworm, fortifikimi fsheh një grup të frikshëm ndërtesash nëntokësore të përdorura dikur si objekte trajnimi për ushtarët dhe si një vend ruajtjeje për armatimet naziste.

Zinxhiri i përpunuar i kalimeve ishte pjesë e një sistemi mbrojtës të hartuar nga qeveria gjermane në vitet 1930, e vendosur në një zonë të kontrolluar nga Prusiani në Poloni.

Pamje të reja të bazës zbulojnë gjatësitë në të cilat nazistët dolën për të mbajtur përpjekjet e tyre të luftës.

Në sipërfaqe ka “kuti” të gjelbra të cilat janë shenja më e qartë se ekziston një bazë në zonë.

Por shenjat e gjetura në rrjetin prej 100 kilometrash tregojnë se mjete të dedikuara dhe dhoma të armëve janë ngritur nën tokë, jashtë shtrirjes së bombave të Aleatëve.

Një qendër sekrete informacioni dhe sallë pritjeje gjithashtu duket se janë ndërtuar për anëtarët e forcave të Hitlerit.

“Kalaja” e fshehtë u zbulua më vonë nga ushtarët sovjetikë teksa marshonin drejt Berlinit.

Sot tunelet janë vend shumë i frekuentuar nga turistët.

Marketing