Ballina Lajme Botë Nju-Jorku po shkon drejt falimentimit, paralajmërojnë ekspertët

Nju-Jorku po shkon drejt falimentimit, paralajmërojnë ekspertët

Nju-Jorku po i afrohet rrezikut të shkatërrimit financiar. Dhe për herë të parë në 40 vjet, spektri i falimentimit kthehet të qëndrojë pezull mbi “Big Apple”.

Marketing

Është ky alarmi i lëshuar nga ekspertët, sipas të cilave me largimin e kompanive dhe individëve për taksa shumë të larta dhe në të njëjtën kohë kërcimin e shpenzimeve publike, situata e llogarive po përkeqësohet me shpejtësi.

Borxhi i qytetit, raporton “New York Post”, rëndon 81.100 dollarë për çdo familje dhe shton këtë rritje të mprehtë të shpenzimeve, me kryetarin e bashkisë Bill de Blasio, duke propozuar një rritje prej 3 miliardë dollarësh në ligjin e ri të buxhetit.

“Nju Jorku është tashmë në një situatë të vështirë financiare dhe një ngadalësim apo recesion i mundshëm”, mund të përkeqësojë gjërat, thotë Milton Ezrati, krye-ekonomist në “Vested”, përcjell GSH.

“Nju Jorku mund të përfundojë absolutisht në falimentim,” thekson Peter Earle, një ekonomist në Institutin Amerikan për Kërkime Ekonomike.

Exit mobile version