Nuk keni për ta besuar! Ja për çfarë i përdorin diamantet shkencëtarët

Interneti u ndërtua nëpërmjet një rrjeti të gjerë të telave të bakrit. Në të ardhmen, mund të jenë diamante.

Marketing

Studiuesit në Universitetin Princeton po krijojnë diamante që, ata mendojnë, do të jenë në gjendje të ruajnë dhe transmetojnë mikro-mesazhe të quajtura “qubits”.

Në një deklaratë për shtyp , ata shpjegojnë se diamantët e tyre të prodhuar nga njeriu mund të përdoren për të ndërtuar internetin e ri super të sigurt dhe super të zgjuar të quajtur internetin kuantik.

Shkenca është komplekse, por në thelb, hulumtuesit kanë kërkuar një mënyrë më të mirë për të ruajtur dhe dërguar qubits, të cilat zakonisht transmetohen përmes grimcave të dritës ose fotoneve. Por kjo metodë funksionon vetëm për distanca të shkurtra përpara se informacioni të shtrembërohet.

Shkencëtarët mendojnë se kristalet, si diamantët, nuk mund të shtrembërojnë aq shumë informacionin. Ata po përdorin të metat e diamantit vija e njollës dhe papastërtia kimike në gurët e pastër të karbonit si qese të vogël të lajmëtarëve për të kryer dhe transmetuar qubits.