Padi penale ndaj ish-drejtorit të Ndërmarrjes Publike “Pyjet e Maqedonisë” në Strugë

Kundër ish-drejtorit të Ndërmarrjes Publike “Pyjet e Maqedonisë”, Pylltarisë Rajonale të Jabllanicës, Strugë, është ngritur padi penale për shkak të dyshimit për kryerjen e veprës penale “shpërdorim të detyrës zyrtare dhe kompetencave”.

Marketing

Siç njoftojnë nga Ministria e Brendshme, të raportuarit, Zh.P., si drejtor i NP “Pyjet e Maqedonisë” Strugë, një kompani private nga qyteti i ka dhënë për një periudhë prej gjashtë muajsh për të përdorur tre objekte në pronësi të ndërmarrjes publike, pa pasur nevojë të paguajnë një tarifë për të përdorur objektet.

Derisa në ndërkohë i padituri ka kyçur edhe kontratë me të njëjtën firmë për dorëzimin e drurit të ahut me vlerë prej 400.000 denarëve, dhe pastaj, sipas informatave të MPB-së, pa u bërë pagesa nga ana e blerësit.

Me këto aktivitete ai ka dëmtuar materialisht NP “Pyjet e Maqedonisë” me vlerë prej 1.499.241 denarë

Marketing