Paga më e lartë, afro 6 mijë euro: Kush janë zyrtarët më të paguar në Kosovë?

Udhëheqësit më të lartë të shtetit, nuk janë zyrtarët më të paguar në Kosovë.

Marketing

Ata që kanë pagën më të lartë, deri ne 6 mijë euro, janë udhëheqësit e ndërmarrjeve publike.

Njeriu më i paguar në Kosovë vazhdon të jetë Drejtori i Fondit të Kursimeve Pensionale të Kosovës, Adrian Zalli. Ai merr pagën mujore 15 herë më të lartë se paga mesatare në vend. Zalli për një muaj paguhet 5 mijë e 213 euro ose 62 mijë e 567 euro në vit.

Pas Zallit, pagën më të lartë e ka kryeshefi ekzekutiv në Telekomin e Kosovës, i cili merr 4 mijë e 451 euro. Aktualisht këtë pagë po e merr ushtruesi i detyrës së menaxherit të telekomit, Zeqir Kiqina.

Guvernatori i Bankës Qendrore të Kosovës, Fehmi Mehmeti merr pagë mujore 4 mijë e 301 euro ose 51 mijë euro pagë vjetore.

Pas guvernatorit renditet ushtruesi i detyrës së drejtorit menaxhues në Agjencinë Kosovare të Privatizimit Avni Jashari, i cili fiton afro 4 mijë euro në muaj ose pagë vjetore 47 mijë e 749 euro.

Fare keq nuk qëndron as Sejdi Hoxha, kryeshef i Postës së Kosovës, i cili merr pagë mujore 3 mijë euro.

Edhe Bahri Nuredini, kryeshef në Aeroportin Ndërkombëtar të Prishtinës merr pagë mujore 2 mijë e 970 euro, kurse drejtori menaxhues i Korporatës Energjetike të Kosovës Arben Gjukaj ka pagë mujore 2 mijë e 413 euro.

Ndërkaq, krerët e shtetit të Kosovës kanë pagat më të ulëta krahasuar me udhëheqësit e këtyre agjencive dhe ndërmarrjeve.

Presidenti i Kosovës, merr pagën mujore 2 mijë e 800 euro, kurse kryetari i Kuvendit të Kosovës Kadri Veseli 2 mijë e 724 euro.

Kryetari i Qeverisë, Ramush Haradinaj aktualisht merr 1 mijë e 443 euro në muaj.

Më të ardhur në krye të Qeverisë ai tentoi të ia dyfishoj pagën vetës, kabinetit qeveritar dhe këshilltarëve e disa zyrtarëve të stafit të tij, me arsyetimin se është e pa kuptimtë që kryeministri të ketë rrogën 1300 euro duke marrë parasysh përgjegjësinë politike që ka.

Ai me anë të një vendimi në dhjetor të vitit 2017, kishte vendosur që nga 1 mijë e 443 euro sa e kishte, paga mujore e tij ishte vendosur të jetë 2 mijë e 950 euro. Ndërsa rroga për një ministër kishte arritur në 2 mijë euro nga 1 mijë e 270 sa ishte më parë.

Mirëpo, ky vendim ishte pezulluar pas konstatimit nga Agjencia Kundër Korrupsionit se rritja e pagave është konflikt interesi, që do të duhej trajtuar sipas ligjit në fuqi.

Çështja tashmë është në duart e Gjykatës Kushtetuese, e cila ende nuk e ka dhënë mendimin e vetë nëse kjo rritje është e ligjshme apo jo.

Marketing