Palmer: Vendi i Maqedoni së Veriut është në NATO dhe në BE

SHBA-ja fuqishëm e mbështet Maqedoninë e Veriut në realizimin e qëllimeve të saja strategjike – anëtarësimin e plotfuqishëm në NATO dhe fillimin e negociatave me Bashkimin Evropian.
Këtë e theksoi Methju Palmer, i dërguar special i SHBA-së për Ballkanin, në takimin e margjinave të Forumit strategjik të Bredit me shefin e diplomacisë Nikolla Dimitrov dhe ministren e Mbrojtjes Radmilla Shekerinska.

Marketing

“Shteti juridik duhet të funksionojë, ndërsa koha e lojërave dhe tentimeve partiake që të shmanget përgjegjësia ka përfunduar. Vendi i Maqedonisë së Veriut është në NATO dhe në BE”, nënvizoi Palmer në takim.

Në takim, siç kumtoi MPJ-ja, fokusi i bisedimeve u vendos në dinamikën e procesit të anëtarësimit të Maqedonisë së Veriut në NATO dhe rëndësinë e plotë nga integrimi i vendit në Aleancë, si dhe fillimin e negociatave me BE-në, për rajonin dhe më gjerë. U këmbyen mendime edhe për aktualitetet e brendshme politike në vend, ndërsa u bisedua edhe për ngjarjet në fqinjësi.

“Maqedonia e Veriut vendosi shembull në zgjidhjen e çështjeve politike dhe hapjen e perspektivave më të mira për qytetarët e vet. krimi dhe protagonistët e tyre do të dënohen pa përjashtim, mosndëshkimi në një vend anëtar të NATO-s me ardhmëri evropiane, nuk është opsion”, është theksuar në takim.

Shefi i diplomacisë Dimitrov, nga ana e tij tha se “NATO-ja promovon stabilitet dhe në kohën e pavarësisë, është e arsyeshme ta përshpejtojmë procesin e integrimin për ta përforcuar rajonin dhe ta pranojmë premtimin tonë evropian”.
Shekerinska u falënderua për mbështetjen konsistente nga ana e SHBA-së për anëtarësimin e vendit tonë në BE dhe në NATO dhe potencoi se qeveria nuk do të lejojë asgjë të qëndrojë në rrugën e integrimit në NATO dhe në BE.

“Kjo gjeneratë e politikanëve e bëri hapin për vendin e vet, e siguroi anëtarësimin në NATO dhe e meritoi fillimin e negociatave me BE-në gjatë muajit të ardhshëm. Kjo është rruga përmes të cilës shkojmë, ku nuk ka vend për kalkulime me përgjegjësinë. Lëndët e PSP-së do të kenë paragjykime, secili që ka gabuar para Ligjit do të përgjigjet, pa përjashtim”, ka thënë Shekerinska.
Shekerinska, pas takimit me Palmet, në profilin e saj në Fejsbuk i uroi për detyrën e tij, i dërguar special i SHBA-së për Ballkanin Perëndimor.

“Urime deri tek Methju Palmer për detyrën e tij – i dërguar special i SHBA-së për Ballkanin Perëndimor. E kemi mbështetjen e SHBA-së për ta vazhduar rrugën e hapëm për qytetarët tanë – anëtarësim në NATO dhe BE. U pajtuam se në atë rrugë nuk ka vend për kalkulime me përgjegjësinë. Lëndët e PSP-së do të ketë paragjykime, secili që ka gabuar para Ligjit do të përgjigjet, pa përjashtim”, ka shkruar Shekerinska në Fejsbuk.