Parlamentarja zvicerane shokon FIFA-në për Xhakën e Shaqirin, ja si e mbron shqiponjën shqiptare

Hetimet e nisura nga FIFA për festimin e golave nga Xherdan Shaqiri dhe Granit Xhaka në ndeshjen kundër Serbisë, ka nxitur reagime të shumta në mbarë botën.

Marketing

E fundit që ka reaguar është parlamentarja nga CVP Ruth Humbel.

Ajo në faqen e saj në facebook, ka shkruar se çdo person ka historinë e tij dhe të drejtën për origjinën e tij.

“Sporti është gjithmonë edhe politikë. Prandaj, nuk do të ishte vetëm një goditje çekani, por një skandal i vërtetë, nëse veprimi në FIFA, kinse për të treguar moral, ti perjashtoj dy lojtarë të merituar, për shkak se ata nuk janë në linjë me shijen e FIFA-s. Çdo person ka historinë e tij dhe të drejtën për origjinën e tij. Gjithashtu yjet e futbollit në në momentet e shënimit të golave mund të jenë jashtëzakonisht emocional”, ka shkruar parlamentarja nga CVP Ruth Humbel.