Pendarovski: Më 24 prill rrethoni numrin 1 për stabilitet në pesë vitet e ardhshme

Kandidati për president Stevo Pendarovski sot pasdite ishte me banorët e komunës Çashkë dhe Sveti Nikollë.

Marketing

Duke i falënderuar për prezencën masive, Pendarovski theksoi se duke pasur parasysh se në pesë vitet e fundit ka qenë vazhdimisht në mesin e bashkëqytetarëve të tij, ata e dinë se për çfarë është angazhuar dhe e dinë se kështu do të vazhdojë edhe në mandatin e ardhshëm. Në këtë drejtim, Pendarovski theksoi dy përfitimet e mëdha për vendin në vitet e fundit, përkatësisht anëtarësimin në NATO dhe fillimin e negociatave me BE-në.

“Prandaj këto zgjedhje janë shumë të rëndësishme. Nuk duhet të lejojmë që qeveria e mëparshme të kthehet. Arritëm marrëveshje të mira, u qetësuam dhe u pajtuam me fqinjët. Ata duan të rinegociojnë dhe ne humbasim edhe 10-15 vjet. Deri atëherë këta fëmijë që i shohim këtu do të largohen nga Maqedonia”, nënvizoi Pendarovski.

Duke thënë se si president nuk ka bërë diskriminim ndaj njerëzve në asnjë bazë dhe nuk i ka ndarë në tanët dhe tuajët, Pendarovski u bëri thirrje qytetarëve të Çashkës dhe Sveti Nikollës që të votojnë masivisht në rrethin e parë të zgjedhjeve.

“Le të vazhdojmë me të njëjtët njerëz.” Ne nuk kemi nevojë të luftojmë përsëri brenda vetes ose të zihemi përsëri me fqinjët tanë. Slogani im është “Presidenti ynë” sepse unë jam i juaji, ju jeni të mitë, ju jeni të gjithë tanët”, nënvizoi Pendarovski.

Në pyetjen e të pranishmëve lidhur me akuzat e opozitës se do të bojkotojë raundin e dytë të zgjedhjeve, Pendarovski u përgjigj se nuk ka nevojë të bojkotohet sepse ai do t’i fitojë zgjedhjet.

Qytetarët kërkuan koment edhe për deklaratat e Gordana Siljanovska-Davkovës se është e nevojshme reforma e Kushtetutës.

“Mendoj se deklarata e saj është shumë më e rrezikshme. Pra, ato tre vjet si parti politike luftuan kundër ndryshimit të Kushtetutës, nëse bullgarët nuk do të ishin pjesë e preambulës së Kushtetutës. Por zonja nuk flet për këtë. Ajo po flet për një Kushtetutë të re, kujdes se po flet për një Kushtetutë civile. A do të ketë vend për maqedonasit në atë kushtetutë civile siç e quajnë? Për mendimin tim, është një ide shumë e rrezikshme nëse zonja nuk bën përpjekje të shpjegojë se çfarë nënkupton me një Kushtetutë të re civile”, u përgjigj Pendarovski.