Pendarovski nënshkroi kodin për zgjedhje të drejta dhe demokratike

Kandidati për kryetar të shtetit, Stevo Pendarovski, sot në hapësirat e Komisionit Shtetëror të Zgjedhjeve e ka nënshkruar Kodin për zgjedhje të drejta dhe demokratike për zgjedhjet presidenciale 2024.

Marketing

“Kam besim se kemi mjaft kulturë politike, mbi të gjitha ne si kandidatë, për të ruajtur nivelin e debatit dhe sigurisht dhe mendoj se në përgjithësi do të dëshmojmë si shtet edhe një herë se jemi të gatshëm ta çojmë këtë proces në niveli më i lartë i mundshëm, pra në nivelin mesatar evropian apo botëror, sepse ky është një akt fillestar në vend. Nëse ne si shtet nuk jemi të gatshëm ta bëjmë atë në nivelin më të lartë të mundshëm duke respektuar të gjitha standardet ndërkombëtare për procesin zgjedhor, nuk duhet as të diskutojmë për fazat e mëtutjeshme në praktikën e politikës”, tha Pendarovski në fjalimin e tij të shkurtër gjatë nënshkrimit. të Kodit.

Pendarovski shprehu besimin se i gjithë procesi do të jetë demokratik dhe se ai personalisht, si edhe më parë, në fushatë do të udhëhiqet ekskluzivisht nga parimet e Kodit.

“Kam besim se procesi do të jetë demokratik.” Siç e tregova edhe herën e kaluar, nga fillimi deri në fund do të jem në kuadër të atij që quhet debat politik korrekt, kulturor, i denjë”, shtoi Pendarovski.

Marketing