Pendarovski: Nuk ka arsye që dikush të ndjehet i turpëruar nga Marrëveshja e Prespës

Duke komentuar një paraqitje televizive të liderit të opozitës, Hristijan Mickovski, i cili kryesisht ka folur për marrëveshjen me Greqinë, duke e quajtur kapitulluese për vendin, identitetin, gjuhën dhe kulturën maqedonase, koordinatori nacional për NATO-n, Stevo Pendarovski, i pranishëm në tubim së bashku me ish kreun e aleancës veri-atlantike , ka thënë se marrëveshja është më e mira e mundshmja që sipas tij garanton të ardhmen dhe identitetin maqedonas.

Marketing

“Marrëveshja me Greqinë është reale dhe këtu nuk ka asnjë arsye që dikush nga ne të ndihet i turpëruar dhe i nënçmuar. Në këtë marrëveshje nuk ka asnjë pikë të vetme, nuk ka asnjë presje, asnjë fjali apo fjalë që mua dhe juve ju ndalon që nesër të quheni maqedonas, apo që do të na ndalojë të flasim në gjuhën tonë maqedonase”, ka deklaruar Pendarovski.

Lideri i VMRO DPMNE-së, Hristijan Mickovski, ka thënë se partia që drejton, do ta pranojë rezultatin e referendumit, por vetëm nëse në votime dalim mbi 50 për qind e qytetarëve me të drejtë vote dhe nëse shumica e tyre votojnë për marrëveshjen.