Përfitimet shëndetësore nga një pjeshkë e vetme në ditë

Nëse ju jeni të angazhuar për një stil jetese të shëndetshëm duhet të bëni zgjedhje të zgjuara.

Marketing

Ndërsa shumë ekspertë të shëndetësisë flasin mbi rëndësinë e frutave dhe perimeve, jo shumë prej tyre janë të vetdijshëm për përfitimet e pjeshkës. Shkencëtarët kanë treguar se pjeshkat jo vetëm që janë një burim i shkëlqyer i fibrave, por janë gjithashtu një përbërës ideal për t’u shtuar në dietën tuaj për shkak të sasisë të lartë të ujit dhe përmbajtjes së antioxidantëve. Më poshtë do të lexoni disa përfitime nga ky frut.

1. Lëkurë më e bukur

2. Kundra-Plakjes
Për fat të mirë, një tjetër avantazh i përmbajtjes së zinkut që gjendet në pjeshkë është aftësia e tij për të kundërshtuar efektet e plakjes. Gjithashtu pjeshka ndihmon qelizat për të riparuar dëmet e shkaktuara nga radikalet e lira.

3. Një mënyrë efektive për të menaxhuar sistemin nervor
Një nga përfitimet më interesante të pjeshkës është aftësia e saj për të përmirësuar sistemin tuaj nervor. Prania e magnezit në këtë frut është thelbësor për uljen e stresit dhe ankthit dhe mbajtja e sistemit tuaj nervor në një gjendje të qetë.

4. Ndikojnë pozitivisht në sistemin imunitar

5. Ju ndihmojnë të humbni peshë

Ato përmbajnë elemente bioactive të tilla si kompleks fenoli që janë provuar për të luftuar në mënyrë efektive çekuilibrimin e metabolizmit. 6. Luftojnë radikalet e lira 7. Ruajtja e niveleve të shëndetshme të kolesterolit

E fundit por jo më pak e rëndësishme, shkencëtarët kanë arritur në përfundimin me sukses se komponimet fenolike që gjenden në pjeshkë ndihmojnë për të ulur nivelet e kolesterolit LDL (të dëmshëm) duke promovuar kolesterolit të HDL (të mirë). Kjo është jetike për të ruajtur shëndetin optimal kardiovaskular.