Pesë filma shqiptarë para audiencës në Toronto

Rrëfime shqiptare të shtjelluara nëpërmjet filmave të shkurtër, janë shpalosur para audiencës në qytetin kanadez të Torontos, në kuadër të një aktiviteti të titulluar “Nata e filmit të shkurtër shqiptar”

Pesë filma të shkurtër u bënë pjesë e edicionit të dytë të ngjarjes që u mbajt të shtunën mbrëma në sallën “Jackman Hall” të AGO-s, në qendër të qytetit.

“Ballkoni” me regji të Lendita Zeqirajt,
“Brenda ka dritë” me regji të Rea Surroit e Dardan Selimajt,
“Gulia” i Rigers Shimaj,

“Qyteti i Mureve” nga Eno Çarka dhe “Kanarinët e Dinë” nga Kaltrina Krasniqi, janë filmat që u shfaqën në kuadër të edicionit të sivjetmë të ngjarjes së organizuar nga “Albanian Film Associacion” (Asociacioni i Filmit Shqiptar).

Dy filmat nga Kosova, “Ballkoni” (2013) dhe “Brenda ka dritë” (2014) janë filma të shkurtër që kanë pasur sukses.