Pse ndodh përgjumja gjatë ditës dhe çfarë duhet të bëni

Me stilin modern të jetesës, jo të gjithë mund të flenë menjëherë sapo ndihen të lodhur.

Marketing

Shpesh pavarësisht lodhjes, qëndrimi zgjuar është domosdoshmëri dhe i paevitueshëm

Në këtë artikull të AgroWeb.org do të mësoni disa këshilla mjaft interesante të cilat mund t’i zbatoni sa herë do të keni nevojë të qëndroni zgjuar.

Dëgjoni Muzikë
Muzika, sidomos ajo me tone të gëzueshme dhe festive funksionon shumë mirë për të larguar gjumin dhe për të qëndruar zgjuar.

Pini një kafe
Kafja përmban kafeinë që ndikon në zgjimin e trurit dhe trupit.

Dilni në ajër të pastër ose në një vend të ndriçuar
Drita është sinjali që i nevojitet trurit për t’u zgjuar.

Nëse qëndroni në një vend të ndriçuar mirë, atëherë ju mund ta gënjeni sistemin tuaj dhe ta bëni të mendojë se është koha për të qëndruar zgjuar.

Pini ujë

Sipas të dhënave dehidratimi ju bën më të plogësht, të lodhur dhe të përgjumur.

Nëse pini ujë mjaftueshëm dhe hidratoheni, ju mund të largoni lodhjen por edhe gjumin nga sytë.

Aktivitet fizik
Ecja është një aktivitet fizik shumë i rëndësishëm për ta pajisur organizmin me oksigjen.

Në këtë mënyrë, organizmi çliron edhe hormonet që ju bëjnë të ndiheni më energjikë.

Stimulimi i trurit
Mërzitja nga rutina mund të shkaktojë lodhje dhe plogështi dhe rrjedhimisht dëshira për të dremitur ose për të mbyllur sytë për pak, është shumë e madhe.

Nëse duhet të qëndroni zgjuar patjetër, angazhohuni në biseda me miqtë dhe të afërmit, ose lexoni diçka që mund t’ju ngjallë interes.

Mungesa e gjumit dhe rëndësia e tij
Gjumi është thelbësor për shëndetin.

Mungesa e tij shkakton probleme serioze sidomos në tru.

Një studim i kohëve të fundit, ka treguar se njerëzit që bëjnë gjumë të keq, ose që zgjohen herë pas here gjatë natës janë më të rrezikuar nga sëmundja e Alzheimerit.

Mundohuni të keni një rutinë sa më të rregullt të gjumit gjatë natës.

Marketing