Qeveria e Kosovës: Serbët kanë kërkesë qesharake për hapjen e urës në Mitrovicë

Përfaqësuesi i Qeverisë së Kosovës për dialogun me Serbinë, Avni Arifi ka deklaruar se punimet në urën kryesore mbi lumin Ibër në Mitrovicë kanë përfunduar dhe nuk ka asnjë arsye të mos hapet. E kjo sipas Arifit do të ndodhë kur të vendosin institucionet politike kosovare.
Ai ka thënë se serbët kanë një kërkesë qesharake lidhur me hapjen e urës.

Marketing

“Të gjitha punimet janë kryer nuk ka asnjë arsye për mos me u lëshu ura, mundet lirisht me u lëshu, është çështje e vendimit politik. Ata [serbët] e kanë një kërkesë që lidhet me Suhadollin, meqenëse është në hartë të KQZ-së, që ai realitet i KQZ-së të transferohet edhe në realitet praktik komunal. Një çështje, përveç që është e paarritshme, është edhe e qesharake… Është vendim politik, në momentin që merret vendimi politik, atëherë është çështje e orëve, ndoshta edhe e ditëve kur mundet me u hap ura”, tha ai.

Arifi ka shtuar se kurdo që do të rinis dialogu me Serbinë, kjo është tema që do të diskutohet.

“Kurdo që do të diskutohet kjo është ndër temat që do të diskutohet menjëherë“, tha ai.
Përndryshe, sot katër vite më parë është hequr barrikada mbi urën në Mitrovicë. Pastaj saj është vendosur një park dhe një mur, të cilët janë hequr më vonë. Derisa me fondet e BE-së, nisën punimet e renovimit, të cilat kanë përfunduar.

Marketing