Reagimi i BDI-së për ngjarjet e fundit në BFI

Bashkimi Denokratik per Integrim shpreh pakenaqesine e plote per menyren se si disa struktura tentuan sot te nderhyjne ne punen e Bashkesise fetare Islame.

Marketing

Republika e Maqedonise se Veriut eshte shtet sekular dhe pavaresia e bashkesive fetare eshte kategori kushtetuese te cilen institucionet e shtetit duhet ta garantojne.

Si parti politike japim mbeshtetje te plote autonomise se bashkesise fetare islame dhe vlersojme se kompetent te vetem per zgjidhjen e çeshtjeve te mbrendeshme jane organet e Bashkesise fetare Islame dhe askush tjeter .

Apelojme te te gjithe, institucione qeveritare dhe gjyqesore te veprojne konform parimeve kushtetuese qe garantojne autonomine dhe pavaresine e bashkesive fetare dhe ti respektojne vendimet e organeve te Bashkesise fetare Islame.