Referendumi, VMRO do të vendosë pas konsultave me qytetarët

VMRO-DPMNE-ja thotë se është “pro” BE-së dhe NATO-s por kundër marrëveshjes, siç e quajnë ato, kapituluese më Greqinë. Nga partia e Mickoskit thonë se është nënçmuese që kundërshtimi i marrëveshjes me Greqinë të barazohet me refuzim të vlerave evropiane.

Marketing

Pjesa më e madhe e qytetarëve është për integrim në NATO dhe BE por fuqishem i kundërvihet marrëveshjes kapituluese të cilën e nënshkruat me fqiun tonë jugor. Marrëveshja të cilën e nënshkruat me Greqinë nënkupton fshirje të identitetit maqedonas.

Me marrëveshjes kapituluese ndryshohet emri i Republikës së Maqedonisë, ndryshohet Kushtetuta, gjuha maqedonase, nacionaliteti maqedonas, kultura, historia dhe tradita maqedonase. Të barazohet mospajtimi me një marrëveshje të këtillë të dëmshme, me mos-pranimin e vlerave evropiane, është nënçmim i paparë i popullit maqedonas” – deklaroi Igor Janushev, sekretar i përgjithshëm i VMRO-DPMNE-

Marketing