Rot: Marrëveshja me Greqinë shkroi histori evropjane

Marrëveshja me Greqinë ka shkruar histori evropjane pasi pa zgjidhjen e çështjes së emrit, vendi nuk do të mund të kishte persektivë evropjane deklaroi ministri gjerman i angazhuar për Evropë Mihael Rot, pas takimit me minstirn e jashtëm Nikolla Dimitrov.

Marketing

Kjo marrveshje tha Rot u arrit me kompromis dhe inkurajim mes dy palëve.

BE do të angazhohet në procesin e mëtutjeshëm për integrim të Maqedonisë, siguroi Rot, por tha se duhet të vazhdohet me tempon e njëjtë në arritjen e reformave si në gjyqësor, në sundimin e ligjit dhe luftën kundër korrupsionit. Për këtë Rot rikujtoi se qeveria mban përgjegjësinë më të madhe por se duhet të kyqen të gjithë akotrët politik, sidomos opizita duhe të tregohet e përgjegjshem.

Ministri Dimitrov tha se e kemi shansin ta tejkalojmë vetveten dhe të jemi real të dijmë se cka përfiton Maqedonia pas pesë apo dhjetë viteve.

Sipasj tij, maqedonia përpos integrimit në BE dhe NATO nuk ka dhe se përgjegjësia e politikës aktuale ndërlidhet me ardhëmrinë e vendit.