Rreziku i marrjes së ilaçeve me lëngje

Marrja e medikamenteve me lëngje, dhe sidomos me lloje të caktuara, mund të reduktojnë ndjeshëm efektin e tyre.
Kjo vlen kryesisht për lëng rrushi dhe portokalli, nëse ata konsumohen me ilaçe antialergji, si dhe kundër presionit të lartë të gjakut, sipas studiuesve të Universitetit Westertern të Ontarios.

Marketing

Ekspertët theksojnë se në këtë situatë, efekti i barit mund të përgjysmohet, dhe për këtë është përgjegjës substanca kimike Naringin, e cila gjithashtu gjendet edhe në lëngun e mollës.

Supozohet se Naringin bllokon një mekanizëm vendimtar për kalimin e molekulës së barnave nga zorra e vogël në qarkullimin e gjakut.