Salvini “heroi im”, Orban bën thirrje për një Komision të ri Europian që ndalon emigrimin

“Europa ka nevojë për një Komision dhe Parlament të ri Evropian që ngrihet për mbrojtjen e kufijve dhe ndalimin e emigrimit”, tha kryeministri nacionalist hungarez Viktor Orban të martën pasi takoi ministrin e Brendshëm italian Matteo Salvini.

Marketing

Orban, qeveria e krahut të djathtë ka ndërtuar një gardh përgjatë kufijve jugorë të Hungarisë për të mbajtur emigrantët, vlerësoi Salvini për të qenë figura e parë e lartë në vendet e Mesdheut të Evropës për të provuar se “migrimi mund të ndalet gjithashtu nga deti”.

“Siguria e Europës varet nga suksesi i tij (Salvini),” tha Orban në një konferencë të përbashkët të shtypit me Salvinin në Milano. “Për mbrojtjen e kufijve ne japim të gjithë ndihmën tonë“.

Ndërkohë Ministri i Brendshëm italian u shpreh: ” Jemi pranë një pikë kthese historike për të ardhmen e Evropës. Sot fillon një rrugëtim takimesh, do të ketë shumë të tjerë. Këtë që bëmë sot, do të bëjmë dhe nesër. Procesi nuk do të më ndryshojë idetë e mia“.

Salvini tha se qeveria është e angazhuar për të ndryshuar traktatet e BE-së, jo vetëm për emigracionin.

“Ne gjithashtu kërkojmë bashkëpunim nga Macron, i cili e kalon kohën e tij duke u dhënë mësime qeverive të huaja, jepni shembull duke hapur Ventimiglia“, vazhdoi më tej Salvini.

Para takimit, Orban e kishte quajtur Salvinin “heroi im“. Përkufizimi u konfirmua edhe në fund të konferencës për shtyp, ballë për ballë.

Marketing