Seancë e re për “Trajektoren” e PSP-së

Në Gjykatën Themelore Penale Shkup sot duhet të mbahet seancë e re për rastin “Trajektorja” të Prokurorisë Speciale Publike.

Marketing

Rasti “Trajektorja” ndodhet në procedurë dëshmuese dhe të akuzuar janë ish kryeministri Nikolla Gruevski i cili dënohet në mungesë, sepse është në arrati, ish ministri i Transportit dhe Lidhjeve Mile Janakieski, ish zëvendëskryministri Vlladimir Peshevski dhe ish drejtori i NP “Rrugë shtetërore”, Lupço Georgievski.

Sipas akuzës së PSP-së të akuzuarit në gjysmën e dytë të vitit 2012 dhe gjatë vitit 2013 kanë ndërmarrë shumë veprime me të cilat në procedurën për zgjedhje të kompanisë për ndërtim të autostradës Milladinovc-Shtip dhe Kërçovë-Ohër i kanë shfrytëzuar dhe tejkaluar autorizimet e tyre. Me këtë, sipas PSP-së, atë i kanë shkaktuar dëm buxhetit prej së paku 155 milion euro.

Seanca e kaluar ishte anuluar për shkak të mungesës të personit ekspert.