Selami mban premtimin: ndahet buxheti për bujqësi dhe zhvillim rural

Në një postim në rrjetin social Facebook,zëvendësdrejtori i agjensionit për mbështetje financiare të bujqësisë dhe zhvillimit rural, Abdul-Selam Selami, ka bërë të ditur se qeveria ka ndarë buxhetin më të madh për bujqësi dhe zhvillim rural.
“Në asnjë qeveri të deritanishme nuk është ndarë buxhet më së shumti për bujqësi dhe zhvillim rural se sa që ndau kjo qeveri.Faktet janë kto :
-Nafta e gjelbërt
-Ritje të subvencioneve pothuajse në të gjitha masat dhe pagesë me kohë (me rebalans I paguajmë të gjitha subvencionet e mbetura të vitit 2018),
-Numër i madh I traktorëve dhe maqinerive bujqesore,
-Përmbi 200 projekte kapitale për Komunat rurale në infrastruktur, qendra rekreative , ujësjellës dhe kanalizime,
-Republika e Maqedonisë së Veriut lider në regjion për shfrytëzim të mjeteve nga fondet europijane Ipard,
-Përkrahja për bujq të ri deri në 20.000 eu,dhe shumë masa tjera.

Marketing