Ballina Aktuale Shoferi i parë që u dënua me gjobë për tejkalim të shpejtësisë,...

Shoferi i parë që u dënua me gjobë për tejkalim të shpejtësisë, ja sa km/h

Walter Arnold ka qenë duke drejtuar makinën “Arnold Benz Motor” Cariage, me 12 kilometra në orë në një rrugë në Kent të Anglisë. Për këtë arsye, i ka shkuar pas një polic me biçikletë dhe e ka dënuar, pasi po lëvizte katër herë më shpejtë se limiti i parashikuar.

Marketing

Duke pasur parasysh se në vitin 1896 ishte e lejuar lëvizja me automjet me vetëm tre kilometra në orë, Arnold është detyruar të paguante gjobën.

Besohet se ai është shoferi i parë në histori që ka tejkaluar shpejtësinë dhe ka marrë dënim për këtë rast.
Por, në të njëjtin vit, limiti është ngritur në 23 kilometra në orë, pasi makinat filluan të jenë më të shpejta.

Exit mobile version