Shoqata e Bamirësisë në Dubai ndërton xhami në Malishevë

Shoqata e Bamirësisë në Dubai, për të shënuar Ditën Humanitare Zayed, do të ndërtojë xhaminë e saj të parë ndonjëherë në zonën e Luz-esta në qytetin e Malishevës në Kosovë në emër të Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan.

Marketing

Xhamia, e cila është planifikuar t`i akomodjë 450 deri në 500 besimtarë në të njëjtën kohë, është gjithashtu në funksion të Vitit të Zayedit dhe muajit të shenjtë të Ramazanit, sipas një zyrtari të lartë, transmeton Klan Kosova.

Ahmad Mohammed Mismaar, sekretar i përgjithshëm i Shoqatës së Bamirësisë në Dubai, tha se kjo lëvizje ka për qëllim të përqendrojë rolin e babait themelues të UAE në aspektin e punës vullnetare dhe humanitare.

“Kjo gjithashtu pasqyron solidaritetin midis të gjithë anëtarëve të shoqërisë dhe ndihmon në përhapjen dhe promovimin e kulturës së nismave humanitare kudo që këshillohen nga Islami dhe kërkohet nga udhëheqja e kujdesshme”.

Xhamia “Sheikh Zayed” në Kosovë do të ndërtohet në bashkëpunim me organet zyrtare atje, shtoi ai.

Kjo xhami pritet të përfundojë për 178 muaj.

Marketing