Shtatzënat duhet të ushqehen me Omega 3

Ushqyerja me vaj peshku gjatë shtatzënisë mund të parandalojë zhvillimin e obezitetit tek fëmijët pasardhës.

Marketing

Ky hulumtim i faktua pas një hulumtimi të realizuar në minjtë femra, ndërsa u pa se ato që përdorën më shumë omega 3, patën më shumë gjasa të kenë pasardhës me peshë më të dhëndetshme si dhe baktere më të ndryshme të zorrëve, njofton Klan Kosova.

Minjtë e tillë gjithashtu kanë më shumë gjasa të kenë një numër më të lartë të baktereve Akkermansia në guxim, e cila është e lidhur me humbjen e peshës në njerëz, shton hulumtimi. Omega-3 gjendet në peshqit me vaj, të tilla si skumbri dhe salmoni, si dhe arra saksi dhe fara. Hulumtimet e mëparshme sugjerojnë se plotësimi ul rrezikun e inflamacionit, i cili lidhet me obezitetin.

Omega-3 gjithashtu mendohet të ushqejë bakteret e zorrëve. Një mikrobiomi e ndryshme ka qenë e lidhur me çdo gjë nga shëndeti më i mirë mendor në një sistem imun të shëndetshëm.